Lase Industrial Laser Technology GmbH

Lase Industrial Laser Technology GmbH werd opgericht in 1990 en heeft sindsdien vele ervaren ingenieurs en technici in dienst gekregen om onze klanten technisch te ondersteunen tot en met de start-up. Lase sensoren werken eenvoudig onder de meest moeilijke omstandigheden. Lase toepassingen zijn terug te vinden in de automatisering voor voorraadbeheersing en bij beheersing van productieprocessen in de staalindustrie of industriële bulkmaterialen. Ook bij vele havenkranen of kranen in grote industriële hallen zijn vele Lase laser sensoren geïnstalleerd als botsbeveiliging of automatische besturingssystemen (klik op de 4 foto’s hiernaast)

De eerste laser werd ontwikkeld door Theodore Harold Maiman op 16 mei 1960. Theodore Harold Maiman (11 juli 1927 – 5 mei 2007) was een Amerikaanse natuurkundige. De eerste test voerde hij uit samen met zijn assistent, Irnee D’Haenens, en bleek een groot succes. Gestimuleerde emissie is een door Albert Einstein voorspeld verschijnsel, waarbij een atoom in een aangeslagen toestand botst met een foton die zelf een foton uitzendt met dezelfde golflengte met een gelijke fase en daarbij naar de grondtoestand terugvalt. Een laser is een lichtbron die in staat is een smalle coherente lichtbundel voort te brengen. Het licht van een laser is monochromatisch, in tegenstelling tot de meeste andere lichtbronnen, die in allerlei richtingen licht uitzenden in een breedspectrum van golflengtes en fasen. Het woord laser is oorspronkelijk een afkorting van Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation.

Er zijn verschillende lasertechnieken. LASE Industrielle Lasertechnik werkt met de laser diode techniek om voornamelijk lengte, breedte, dikte, afstanden, oriëntatie, etc. te meten. De laser dioden zijn betrouwbaar ingebouwd in een degelijke behuizing, uitgevoerd met een veilig vermogen, (klasse 1) liggend in het infrarode gebied van 600 tot 900nm. (Nanometer) Het geheim van het laserlicht is dat het extreem netjes in ruimte en tijd geordend is. De LASE sensoren hebben zich vele malen bewezen en meten veilig en juist met 1, 2 of 3 dimensies, afhankelijk van de applicatie.

Theodore Harold Maiman had nooit kunnen voorspellen dat de lasertechniek zo succesvol en betrouwbare zou zijn dat het vandaag de dag voor vele toepassing wordt ingezet: CD’s, DVD’s, Blu-ray’s, lasergames, barcodes, communicatietechnieken als telefoon- en email verkeer. Vele ogen zijn gered door de laser in de geneeskunde, bij het opwekken van kernfusies, verschillende meettechnieken, alarmsystemen, presentaties als pomplasers voor vaste stoflasers (zogenaamde DPSS-lasers). Maar ook de bekende laser toepassingen voor bij concerten. De lasertechniek heeft nog vele onbekende toepassingen.

Kijk op deze website bij “Products” en “Measurement systems” voor het herkennen van de vertrouwde toepassingen van de industriële Lase producten of bezoek de website: www.peoplecounter.lase.nl voor een geheel andere, misschien wel nieuwe, toepassing.